Regius College Schagen

Welkom bij ons onderwijs

Ons onderwijs

De uitgangspunten van het onderwijs binnen de sector vmbo/pro zijn de twee kernwaarden uit De Regius Koers 2022: 'Aandacht voor elkaar' en 'Werken aan goede resultaten'.

Op de locatie Emmalaan gaan doen en leren hand in hand. De leerlingen werken in leerdomeinen. Dit houdt in dat een aantal vakken dat met elkaar te maken heeft, aan elkaar is gekoppeld. In de leerdomeinen wordt er rekening gehouden met verschillen tussen leerlingen. Elk leerdomein heeft naast lokalen een leerplein, waar leerlingen zelfstandig of samen met anderen kunnen werken.

Leerdomeinen 
Exactnatuur- en scheikunde, techniek, wiskunde, informatiekunde en rekenen
TalenNederlands, Engels, en Duits
Mens & Maatschappij   aardrijkskunde, geschiedenis, economie en levo
Leeffverzorging, biologie en lichamelijke opvoeding
Doehandvaardigheid, tekenen (beeldende vakken) en muziek

Naast het opdoen van kennis leren de leerlingen ook allerlei vaardigheden zoals het maken van werkstukken, samenwerken, plannen enzovoorts.

Activiteiten

We vinden het belangrijk dat onze leerlingen niet alleen leren binnen het leslokaal, maar ook erbuiten! Zo wordt iedere zesweekse periode afgesloten met een markt, een excursie of presentaties en zijn er activiteiten zoals sportdagen, kerstworkshops, Sinterklaas en nog veel meer!

Voorbereiding op een beroepsrichting

Aan het einde van het tweede leerjaar kiezen de leerlingen van de onderbouw vmbo BL/KL voor een beroepsgerichte opleiding. Ter voorbereiding hierop gaan zij op bezoek bij alle doorstroomrichtingen die binnen het Regius College mogelijk zijn en worden ze begeleid bij het maken van een goede keuze. Ook is er de mogelijkheid om bij hele goede cijfers door te stromen naar de Theoretische Leerweg.