Regius College Schagen

Welkom bij ons onderwijs

Decanen

Wat vind ik leuk om te doen en te weten?
Waar ben ik goed in?
Welk beroep wil ik later uitoefenen?
Waaruit kan ik kiezen?
Welke vakken heb ik dan nodig?
Welk beroep past goed bij mijn eigenschappen en kwaliteiten?
Wat is voor mij de beste manier om te bereiken wat er bij mij past?
 
De schooldecanen zijn er om je te helpen op deze vragen antwoorden te vinden. Op elke locatie van het Regius College werken decanen. Op de Oranjelaan is dat mevr. M. Neervoort, je kunt haar vinden in kamer 264.
 
Alle leerlingen mogen daar langskomen om informatie te vragen over schoolsoorten, vervolgopleidingen en beroepen. In de decaankamer liggen folders en boekjes van het Mbo, het Middelbaar Beroepsonderwijs. Die mag je meenemen of ter plekke lezen.  Op de websites van de diverse ROC’s vind je meest actuele en meest uitgebreide informatie over opleidingen. 
 
Je kunt bij de decaan ook terecht om een extra test te maken of om meer te weten te komen over de Kaderberoepsgerichte Leerweg en de Havo.
 
Voor steun en advies is er in de eerste plaats de mentor. Die geeft het mentoruur waarin deze zaken ook uitgebreid aan de orde komen. Alle leerling van de TL gaan vanaf klas1 aan de slag met het maken van een digitaal loopbaandossier.
 
In de eerste klas kies ga je al een vak laten vallen en in de tweede klas kies je uit nog meer vakken, zo kom je uiteindelijk uit bij de zes examenvakken die je aan het einde van het derde jaar kiest en in het eindexamenjaar gaat volgen. De examenklassen moeten hun vervolgopleiding bepalen. Wil je meer ondersteuning bij het kiezen van het vakkenpakket, breng dan een bezoek aan de decaan
 

Keuze-activiteiten

Om jullie en de mentoren daarbij te helpen worden er elk jaar keuze-activiteiten georganiseerd:

De vierde klas gaat in december een dagdeel meedraaien op een Mbo-opleiding. 
De derde en vierde klassen bezoeken open dagen op de MBO instellingen. 
De overstappers naar de havo-afdeling krijgen een voorlichtingsmoment in januari  op de Wilhelminalaan waarbij ze kennis maken met vakken die in de profielen van havo voorkomen, maar die op TL niet gegeven worden. 
Voor de derde klassen organiseren de decanen van het Clusius College, Wiringherlant en het Regius College elk jaar een voorlichting in januari. Dan komen de voorlichters van wel 50 Mbo-opleidingen, vaak samen met studenten, naar de Hofstraat en kunnen alle Vmbo-leerlingen twee voorlichtingsmomenten bezoeken.
Voor alle leerjaren zijn er voorlichtingsavonden. De mentor verstrekt dan informatie over het keuzeproces.

Contact

 Je kunt altijd langskomen. Natuurlijk zijn je ouders ook van harte welkom. U kunt eventueel mailen om een afspraak te maken: nem@regiuscollege.nl

 

Klik hier voor de pagina met belangrijke documenten waarop onder andere het document met informatie betreffende open dagen en websites van diverse mbo-opleidingen is te vinden.

Klik hier voor de pagina met belangrijke documenten waarop onder andere het document met informatie/tips van de decaan voor de ouder(s)/verzorger(s) en de leerling betreffende de loopbaanorentatie.