Als je kiest voor de afdeling HBR dan kun je later werken in de horeca (hotel, restaurant, cafe), bakkerij (brood, banket) of de recreatieve sector (toerisme, recreatie, vrije tijd). Het goed kunnen omgaan met mensen is dan natuurlijk heel belangrijk. Bij ons doe je echt vanuit de praktijk je vakkennis op. We hebben een prachtig eigen lesrestaurant waar gasten komen van buiten de school. Hier kun je oefenen in je toekomstige vak en ontdek je wat er allemaal bij komt kijken.
HBR is echt een vak voor leerlingen die creatief zijn en graag met hun handen willen werken.
Gedurende het derde en vierde leerjaar krijg je praktijklessen in Koken & Serveren, Brood & Banket en doe je een eerste aanzet tot het werken in de recreatieve sector. Ook leer je door allerlei praktische opdrachten hoe je de “gasten” van dienst kunt zijn en loop je stage bij een bedrijf wat bij jou past.
Je leert in de theorielessen van alles over warenkennis – materiaalkennis – menuleer – drankenkennis, hygiëne en informatica. In de praktijklessen oriënteer je je op de recreatieve sector, brood bakken, patisserie, banket, bereiden van eenvoudige gerechten tot een menu, gerechten uit andere landen, verzorgen en opdekken van tafels en serveren in ons oefenrestaurant
Mogelijkheden na het behalen van je HBR diploma
MBO; BOL, BBL niveau 2,3 en 4, zoals zelfstandig werkend kok, instellingskok, gastheer/gastvrouw, voedingsexpert, bakker, patissier, facilitaire dienstverlening oa. stewardess of steward, werken op een boot of in een ander land, hospitality food en beverage, medewerker entertainment en events, medewerker recreatie, sport en toerisme.
Je ziet; met HBR zijn de mogelijkheden eindeloos!